En liten tankevekker...

I dag var jeg en liten tur innom kjøpesenteret for å få unnagjort de siste gavene. Klokken var bare 10 da jeg kom, trøtt i trynet og satt meg ned med en kopp kaffe og bare så rundt meg. Etter kaffekoppen var blitt tom gikk jeg rundt for å kjøpe inn de aller siste julegavene (i tradisjon tro, så måtte vel det siste bli kjøpt inn på lille julaften, til tross for at jeg i år og hadde en plan om å være ferdig for lenge siden). Mens jeg gikk rundt gikk det opp for meg at hvor en jeg snudde meg så jeg minst en med polet-pose i hånden. Noen med en flaske vin, andre fylt opp til posens bæreevne. Dette ga meg en litt ubehagelig følelse. Jeg begynte å tenke litt over hva julen betyr for meg, jo, familiehygge, god mat, latter, gaver og masse kos. Men det er ikke alle som har det slik... for noen betyr det ikke kos i det hele tatt. For noen, faktisk alt for mange, betyr julen voksne som er overstadig beruset. Vin til mat, vin til dessert, øl mens man ser tv, en til øl mens man åpner pakke, og slik baller det på seg. 

Jeg vet så klart at dette ikke er tilfellet hos alle jeg så, men man kan lure på hvor mange av disse har et litt ubevisst forhold til hvor mye de drikker foran barna i jula. Hvor mange av disse har barn, barnebarn eller nieser/nevøer som sitter å gruer seg til i morgen fordi de vet at alkoholen kommer å tar julekosen fra dem?

Bildet hentet fra kampanjen "Hvor mange glass tåler barnet ditt?" fra avogtil.no

2 kommentarer

Linn Therese Dagsland

23.12.2015 kl.18:57

Hei fine deg :) Jeg ønsker bare å fortelle deg at jeg elsker bloggen og synes du skriver veldig gode og meningsfylle innlegg, det er nemlig ikke alle som gjør det! Så tommel opp til deg. Håper du får en fin jul sammen med venner og familie, for det fortjener du virkelig! Og helt til slutt vil jeg ønske deg et godt nytt år, så gleder jeg meg til å følge deg gjennom 2016 også <3

Lone Cecilie

23.12.2015 kl.20:21

Linn Therese Dagsland: Tusen takk, det var moro å høre :D
God jul og godt nyttår til deg og <3

Skriv en ny kommentar

hits